Nacionalni odbor za investicije, prvi u regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni odbor za investicije, prvi u regionu

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Srbija prva u regionu osnovala Nacionalni odbor za investicije Vlade Srbije, koji će se baviti pripremom i realizacijom važnih strateških infrastrukturnih projekata.

"Srbija je prva u regionu koja je primenila ovako sistematičan pristup pripreme projekata", rekla je Joksimović na konferenciji za novinare dodavši da je formiranje ovog tela pozitivno ocenjeno i u izveštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropske komisije o napretku Srbije na putu ka EU.

Ministarka je rekla da je to telo veoma važno, jer će ono praviti prioritete za infrastrukturne projekte.

Joksimović je kopredsedavajući tog tela zajedno sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem.

Direktor generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje zadužen za Srbiju Žan Erik Pake rekao je da je fondom IPA2(2014-2020) određeno 1,4 milijarde evra za Srbiju.

On je dodao da novac iz IPA fondova, za koje će Srbija konkurisati, mogu da pomognu konkurentnost i privredu naše zemlje.

Nacionalni odbor za investicije baviće se planiranjem, pripremom i implementacijom nacionalnih infrastrukturnih investicija.

Taj odbor će biti forum za diskusiju i formulisanje finansijskih planova za svaki korak u veza sa pripremom infrastrukturnih projekata koji mogu da budu predstavljeni potencijalnim investitiorima i donatorima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.