Načelnik Generalštaba VS na sastanku Vojnog komiteta EU u Briselu

Izvor: Beta, 19.Maj.2021, 21:15

Načelnik Generalštaba VS na sastanku Vojnog komiteta EU u Briselu

 Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Milan Mojsilović razgovarao je u Briselu sa predsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije generalom Klaudiom Gracijanom o angažovanju pripadnika VS u multinacionalnim operacijama pod mandatom EU, saopšteno je danas.Mojsilović je u glavnom gradu Belgije učestvovao na dvodnevnom sastanku Vojnog komiteta EU na nivou načelnika generalštabova, na kom je razmatran doprinos partnerskih zemalja misijama za obuku i operacijama Evropske unije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.Dodaje se da je načelnik Generalštaba VS razgovarao i sa komandantom Nacionalne garde Kipra general-potpukovnikom Demokritosom Zervakisom i načelnikom Generalštaba nacionalne odbrane Grčke generalom Konstantinosom Florosom o daljem unapredjenju vojne saradnje.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Austrijski general preuzima najvišu vojnu funkciju u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021, 09:33

Načelnik Generalštaba austrijske vojske Robert Briger imenovan je za novog šefa vojnog odbora EU (EUMC)...On će na tom mestu, sa kojeg upravlja telom zaduženim za primenu zajedničke bezbednosne i odbranbene politike, zameniti italijanskog generala Klaudija Gracijana...EUMC je zadužen i za upravljanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.