Na lokalu najveći teret usklađivanja sa EU u zaštiti sredine

Izvor: EurActiv Srbija, 29.Jan.2015, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na lokalu najveći teret usklađivanja sa EU u zaštiti sredine

Problemi lokalnih samouprava pri uskladjivanja standarda sa EU u zaštiti životne sredine jesu manjak finansijskih sredstava, mali broj zaposlenih koji se tom oblašću bave, kao i to što se zakoni ne primenjuju, ocenio je Miodrag Gluščević iz Stalne konferencije gradova i opština (SKGO). Procenjuje se da će Srbiji za dostizanje evropskih standarda u zaštiti životne sredine biti potrebno više od 10 milijardi evra pri čemu najviše za uskladjivanje sa tzv. teškim direktivama u domenu upravljanja vodama, zaštite voda, upravljanja otpadom i idustrijskog zagadjenja.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gluščević: Za dostizanje evropskih standarda 10.6 milijardi evra

Izvor: Beta Video, 29.Jan.2015

BEOGRAD - Miodrag Gluščević iz Stalne konferencije gradova i opština. rekao je da za dostizanje evropskih standarda u Srbiji u zaštiti životne sredine biti potrebno 10,6 milijardi evra. (CH 4)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Gluščević: SKGO uključena u proces priprema pregovora sa EU o poglavlju 27

Izvor: Beta Video, 29.Jan.2015

BEOGRAD - Miodrag Gluščević iz Stalne konferencije gradova i opština je podsetio da je SKGO uključena u proces priprema pregovora sa EU o Poglavlju 27 i istakao da čini sve da se pozicije lokalne samouprave prepoznaju. (CH6)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.