Na godišnjicu – udar na Rusiju

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 18:58

Na godišnjicu – udar na Rusiju

EU priprema novi paket sankcija Rusiji na drugu godišnjicu početka rata u Ukrajini 24. februara. Više od 200 pojedinaca i kompanija biće sankcionisano.

Kako navodi nemačka agencija DPA, na spisku sankcija biće pojedinci i institucije čija imovina u EU treba da bude zamrznuta. Osim toga, ograničenju će biti podvrgnute kompanije koje doprinose vojnom i tehnološkom jačanju Rusije ili razvoju odbrambenog i bezbednosnog dektora zemlje, prenosi Komersant. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Do 24. februara, EU namerava da reši i pitanje povlačenja zamrznutih sredstava sredstava Banke Rusije, koja vredi oko 300 milijardi dolara, a u budućnosti planiraju da ih prebace u Ukrajinu.

Bloomberg je 19. januara izvestio o pripremi 13. paketa evropskih sankcija protiv Rusije. Kako izvori navode, nove sankcije Rusiji sastojaće se od jačanja trgovinskih ograničenja, proširenja crnih lista i jačanja kontrole nad ruskim zaobilaženjem sankcija preko trećih zemalja.

Evropska komisija neće uključiti kontroverzne sankcije u 13. paket sankcija, kako bi osigurala da bude usvojen do 24. februara. Mala je verovatnoća da će Evropska unija konfiskovati imovinu ruske centralne banke koja je zamrznuta u Evropi, uprkos planovima G7 da razgovaraju o legalnosti takvog poteza na sastanku u februaru, naveli ranije neimenovani visoki zvaničnici EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.