NISTE TOLIKO GLASNI KADA PRIŠTINA MALTRETIRA SRBE! Brnabićka skresala Borelju! - Barikade su poziv na mir!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2022, 16:44

"NISTE TOLIKO GLASNI KADA PRIŠTINA MALTRETIRA SRBE!" Brnabićka skresala Borelju! - Barikade su poziv na mir!

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepa Borelja da "Srbi moraju odmah da uklone barikade".

Brnabić je navela da "očigledno Kvinta, zajedno sa visokim predstavnikom EU Boreljom kažu da se barikade na severu Kosova i Metohije moraju ukloniti jer su nelegalne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ".

- Zanimljivo, nisu toliko glasni o nezakonitosti hapšenja Srba, npr. Dejana Pantića, uhapšenog juče bez ikakvih dokaza, ili kada kosovska policija krši Briselski sporazum ulaskom u opštine sa srpskom većinom na severu naoružane puškama/dugim cevima. Ti ljudi na barikadama jasno izražavaju svoje proteste i to rade mirno. Jedini način da se čuju, nažalost, je na barikadama - napisala je Brnabić.

Apparently, the Quint, along with the EU @JosepBorrellF say that barricades in the north of Kosovo and Metohija must be removed as they are illegal. 1/7

— Ana Brnabic (@anabrnabic) December 11, 2022

Premijera Srbije je i upitala "jeste li ih čuli kada im je u januaru ove godine oduzeto pravo glasa?"

- Ne baš. Da li ste ih čuli pre tri meseca kada im je Priština zaplenila imovinu za izgradnju nelegalnih vojnih stanica? Apsolutno ne. Da li ste ih čuli 136 puta kada su različite srpske porodice napadnute samo ove godine (50 odsto više od dolaska Kurtija na vlast u Prištini)? Ne. Pazite samo kada su na barikadama. Barikade ne samo da pokazuju svoje nezadovoljstvo i očaj, a tu su ne samo zato što su im ugrožena osnovna ljudska prava, već štite i Briselski sporazum koji ste potpisali i čije sprovođenje EU treba da garantuje. Barikade su poziv na mir i takođe poziv na akciju međunarodne zajednice da počne da radi svoj posao! Dakle, da, pomozite Kurtiju da ukloni barikade i zajedno sa njim ćete ukloniti sve što je ostalo od vašeg autoriteta i kredibiliteta - napisala je Ana Brnabić.

The barricades are a call for peace and ALSO call for action by international community to start doing its job!

So, yes, help Kurti remove the barricades and, along with him, you will be removing all that has left of your authority and credibility. 7/7

— Ana Brnabic (@anabrnabic) December 11, 2022

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić odgovorila Borelju: Barikade su poziv na mir i na akciju međunarodne zajednice da počne da radi svoj posao!

Izvor: 24sedam.rs, 11.Dec.2022

"Tu su ne samo zato što su im ugrožena osnovna ljudska prava, već štite i Briselski sporazum koji ste potpisali i čije sprovođenje treba da garantuje EU", poručila je premijerka

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.