Nemce plaši Trampova odluka: Ozbiljno je...

Izvor: B92, 07.Mar.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemce plaši Trampova odluka: Ozbiljno je...

Berlin -- Nemačka ministarka ekonomije Brigit Cipris rekla je da je situacija u vezi najavljenih američkih taksi na uvoz čelika "ozbiljna".

Ona je istakla i da njena zemlja obavlja konsultacije s ostalim članicama EU u vezi s tim.

Ciprisova je navela da će EU biti "spremna da adekvatno reaguje" ali i dodala da je "cilj da se izbegne trgovinski rat".

Ona je izrazila nadu da će se američki predsednik Donald Tramp predomisliti u vezi s uvođenjem taksi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na uvoz čelika.

Prema njenima rečima, "trgovina stvara bogatstvo kada je zasnovana na razmeni i saradnji", i dodala su "zastupnici taksi u američkoj vladi veoma važni" i da zato "brinu trenutni signali iz SAD", misleći na neočekivnau ostavku Trampovog ekonomskog savetnika Gerija Kona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.