NE SVIĐA VAM SE MOJ NAČIN GOVORA Edi Rama žestoko udario na Bugare: Imam i ja problem sa vama (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2022, 17:04

"NE SVIĐA VAM SE MOJ NAČIN GOVORA" Edi Rama žestoko udario na Bugare: Imam i ja problem sa vama (FOTO)

Albanski premijer Edi Rama ni dan nakon održavanja EU samita u Briselu ne prestaje sa optužbama na račun Bugraske koja koči pristupne pregovore Albanije i Severne Makedonije za ulazak u EU.

Ovoga puta, Rama se na svom Tviter nalogu sarkastično obratio bugarskom Ministarstvu spoljnih poslova poručivši im da ili podignu veto ili "nauče da se nose sa njim".

- Oh! Bugarsko Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spoljnih poslova ima problem sa mojim načinom govora! Pošteno. Imam i ja problem sa načinom na koji Bugarska želi da reši bilateralna pitanja koristeći proces proširenja kao sredstvo kidnapovanja dve zemlje NATO-a (Albaniju i Severnu Makedoniju, prim. aut)! Lagani prijatelji: Podignite VETO ili naučite da se nosite sa mnom! - napisao je Rama na Tviteru izazvavši lavinu komentara.

Oh! Bulgaria's Foreign Ministry has an issue with my way of speaking!Fair enough.I have an issue too with the way Bulgaria wants to solve biletaral issues by using the enlargement process as e vehicle of kidnapping two NATO countries! Easy friends:Lift the VETO or bear with me!

— Edi Rama (@ediramaal) June 24, 2022

- I, uzgred, da vas podsetim dragi bugarski prijatelji da je bio potreban jedan kratak telefonski razgovor sa Bojkom Borisovim (bivši bugarski premijer, prim, aut) da prijateljski i pošteno rešimo pitanje bugarske manjine u Albaniji! Pravi prijatelji ne štete jedni drugima, ali iskreno govore jedni drugima i isporučuju! - dodao je Rama.

And by the way let me remind you dear Bulgarian friends that it took a short phone call with @BoykoBorissov to settle friendly&honestly the issue of the Bulgarian minority in Albania!Real friends do not harm each other, but they speak truthfully to each other and they deliver!

— Edi Rama (@ediramaal) June 24, 2022

Podsetimo, Edi Rama rekao je juče, po dolasku na Samit EU, da je sramotno što je jedna zemlja NATO, Bugarska, "kidnapovala" dve druge članice, Severnu Makedoniju i Albaniju, na njihovom evropskom putu i to u vreme kada u evropskoj zaleđini divlja vruć rat, a da 26 država sede mirno, pokazujući svoju nemoć.

On se i fotografisao sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim šaljući poruku Briselu.

- Još čekamo Godoa? Ne, navikli smo na ovu šaradu i više nego ikad posvećeni smo da unapredimo modernizaciju naših zemalja i našeg regiona sa nepokolebljivim evropskim duhom - napisao je rama uz zajedničku fotografiju.

Still waiting for Godot? No, we are used to this charade and we are more then ever committed to push forward our countries and our region modernization with unwavering European spirit🇦🇱🤝🇲🇰 pic.twitter.com/bmxXK8WXbc

— Edi Rama (@ediramaal) June 23, 2022

U bugarskom parlamentu zakazana je sednica komisije za spoljne poslove koja treba da razmotriti predloge tri stranke iz vlasti i opozicije o prihvaćanju francuskog predloga za deblokadu početka pregovora o prijemu Severne Makedonije i Albanije u EU.

Ako komisija većinom donese odluku za prihvatanje ovog predloga, sledeći korak je da se parlament na plenarnoj sednici izjasni o tom pitanju. Ranije je premijer u ostavci, Kiril Petkov, rekao da odluku o mogućem prihvatanju francuskog predloga treba da donese parlament, a ne vlada kako je tražio bivši premijer i čelnik stranke GERB, Bojko Borisov.

Preksinoć je sa 123 glasa izglasano nepoverenje vladi Kirila Petkova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.