NARODNI POSLANIK U SKUPŠTINI SRBIJE PRETI: EU bi trebalo da prisili Srbiju da prizna zločine

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2021, 21:06

NARODNI POSLANIK U SKUPŠTINI SRBIJE PRETI: EU bi trebalo da prisili Srbiju da prizna zločine

Kamberi ne prestaje sa sramnim izjavama.

Albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi, zajedno sa ostalim članovima opozicione grupe u parlamentarnoj proceduri, podneli su u srpskom parlamentu rezoluciju kojom se traži da "Srbija zvanično prizna zločine i genocide počinjene tokom raspada bivše Jugoslavije" prenosi Reporteri.

- Pored zahteva za priznavanjem genocida i njegovom osudom, tražili smo da se zaustavi postupak odbijanja na teritoriji bivše Jugoslavije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zaustavi svako veličanje ratnih zločinaca, posebno onih koje je Haški tribunal osudio - rekao je Kamberi.

On je naveo da je mala verovatnoća da će ova rezolucija proći, s obzirom na sastav Skupštine Srbije, gde skupštinsku većinu čini 243 od 250 poslanika.

- Ne očekujemo nikakvu podršku ako ne bude pritiska međunarodne zajednice. Kao opoziciona poslanička grupa odlučili smo da započnemo postupak u ovim trenucima kada je doneta konačna presuda za bosanskog zločinca - kaže on.

Kamberi je za Info magazin rekao da se u Srbiji Ratko Mladić, koji je juče osuđen na doživotnu robiju, "u štampi pod kontrolom predsednika Vučića prikazuje kao heroj".

Albanski poslanik ocenjuje da Srbija nema pozitivan pomak ka priznavanju genocida u zemljama u kojima je počinjen.

- EU bi trebalo da prisili Srbiju ili da joj postavi uslov da prizna svoje zločine ukoliko želi da se priključi Evropskoj uniji - zaključio je Kamberi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.