Mrkić večeras na radnoj večeri kod Ketrin Ešton

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić večeras na radnoj večeri kod Ketrin Ešton

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić, koji će večeras u Briselu zajedno sa šefovima diplomatija EU i zemalja kandidata, prisustvovati radnoj večeri u organizaciji visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, najavio je mogućnost da jedna od tema bude i situacija u Bosni i Hercegovini.

U Briselu se danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << održava sastanak Saveta ministara EU za spoljne poslove na kome se razgovara, između ostalog, o Istočnom partnerstvu, kao i o aktuelnim pitanjima u vezi sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

Večeras po završetku tog sastanka "okupiće se sve članice EU na ministarskom nivou i zemlje kandidati", rekao je ministar Mrkić u izjavi Tanjugu.

Prema njegovim rečima, najpre će se voditi neformalni razgovori a potom će uslediti radna večera koja je, kako je najavio, posvećena Istočnom partnerstvu i situaciji u regionu Mediterana.

"Svi ćemo iznositi svoje utiske o razvoju situacije u ovim područjima. Moguće je da iskrsne i pitanje događaja u Bosni i Hercegovini. Ima naznaka da će šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić pokrenuti tu temu tako da je moguće da i o tome razgovaramo", rekao je on.

Ešton je, po tradiciji, domaćin zajedničke večere ministara spoljnih poslova zemalja članica i zemalja kandidata za članstvo u EU.

Na marginama ovih skupova, Mrkić će se susresti sa kolegama iz zemalja EU i našeg regiona, a videće se, kako je naveo i sa baronicom Ešton, kao i sa potpredsednikom grčke vlade i ministrom inostranih poslova Evangelosom Venizelosom čija se poseta Beogradu uskoro očekuje.

"Venizelos bi trebalo da dođe 18. februara u Beograd, mi smo se videli pre neki dan u Atini, danas ovde a za neki dan i u Beogradu", rekao je Mrkić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkić na radnoj večeri kod Ketrin Ešton

Izvor: Akter, 10.Feb.2014

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić prisustvovaće večeras u Briselu radnoj večeri koju organizuje Ketrin Ešton

Nastavak na Akter...

Mrkić večeras na radnoj večeri kod Ketrin Ešton

Izvor: NaDlanu.com, 10.Feb.2014

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić prisustvovaće večeras u Briselu radnoj večeri koju organizuje visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije...Foto: beta-Ministarstvo spoljnih poslovaPo tradiciji, visoka predstavnica...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.