Mrkić: Poziv Lukašenku nismo krili od EU

Izvor: Politika, 10.Jun.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić: Poziv Lukašenku nismo krili od EU

Bern – To što se dogodilo da premijer Vučić dobije poziv kancelarke Angele Merkel da poseti Nemačku istog dana kada u Srbiju dolazi predsednik Aleksandar Lukašenko, čista je slučajnost. Poziv predsedniku Lukašenku da poseti Beograd uputili smo pre više od pola godine, mnogo pre nego što je Merkelova pozvala Vučića – kaže za „Politiku” Ivan Mrkić, savetnik za spoljnu politiku predsednika Srbije, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << juče u Bernu prisustvovao otvaranju konferencije posvećene braniteljima ljudskih prava, koju je organizovala Švajcarska, predsedavajuća OEBS-a tokom obe godine.

Prema Mrkićevim rečima, do posete Lukašenka dolazi tek sada, jer zbog izbora i formiranja nove vlade Srbije nije bilo vremena da se ona realizuje ranije.

On podseća da je srpska delegacija sa predsednikom Nikolićem na čelu bila u Minsku prošle jeseni, te ističe da je za poziv Lukašenku znala i visoka predstavnica Ketrin Ešton. „Naš poziv nije bio tajna. Nismo ništa krili od EU”, ističe Mrkić. Lukašenko je, kako kaže, omiljen u Ukrajini, a „ne znam da li se to sviđa ruskom predsedniku Vladimiru Putinu”. Mrkić kaže i da će tokom Lukašenkove posete biti potpisan veći broj ugovora o ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Jelena Cerovina

objavljeno: 11.06.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkić: Poziv Lukašenku Srbija nije krila od Evropske unije

Izvor: Blic, 11.Jun.2014, 01:40

Savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Ivan Mrkić kaže da je čista slučajnost to što se dogodilo da premijer Aleksandar Vučić dobije poziv nemačke kancelarke Angele Merkel da poseti Nemačku istog dana kada u Srbiju dolazi beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko...Poziv Lukašenku...

Nastavak na Blic...

Mrkić: Nismo krili posetu Lukašenka od EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2014

Savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Ivan Mrkić kaže da je čista slučajnost to što se dogodilo da premijer Aleksandar Vučić dobije poziv nemačke kancelarke Angele Merkel da poseti Nemačku istog dana kada u Srbiju dolazi beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Mrkić: Srbija poziv Lukašenku nije krila od Evropske unije

Izvor: Kurir, 11.Jun.2014

Poziv je upućen pre više od pola godine, mnogo pre nego što je nemačka kancelarka pozvala srpskog premijera Vučića, kaže savetnik predsednika..BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Ivan Mrkić kaže da je čista slučajnost to što se dogodilo da premijer Aleksandar Vučić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.