“Tražiću podršku Nemačke da Srbija 2020. uđe u EU“

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2014, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Tražiću podršku Nemačke da Srbija 2020. uđe u EU“

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od nemačke kancelarke Angele Merkel zatražiti podršku da Srbija 2020. godine postane članica EU.

Poseta Nemačkoj predstavlja prekretnicu u razvoju Srbije: Aleksandar Vučić

 

Vučić je uoči posete Berlinu za list Alo od srede rekao da od Angele Merkel očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da kaže kakvu stabilnost Balkana želi.

 

"Ponosan sam što je Srbiju pozvala na bilateralne razgovore. To je velika odgovornost i ja ću da joj kažem da će Srbija sve da uradi kako bi obezbedila što bolje odnose sa susedima, nastavak dijaloga za Prištinom, ali i da je naša obaveza da obezbedimo sve uslove za dolazak najvećin nemačkih investitora", rekao je srpski premijer.

 

Upitan da li očekuje da će tema razgovora biti i kriza u Ukrajini, Vučić je rekao da je spreman da prihvati primedbe i sugestije.

 

On je dodao da ne veruje da će se pred Srbiju postaviti zahtev da uvede sankcije Rusiji.

 

"Ako bude tako, ja ću se pojaviti u Skupštini Srbije da vidimo šta građani misle", rekao je Vučić.

 

Vučić je ocenio da je njegov odlazak u Berlin od istorijskog značaja za Srbiju i predstavlja prekretnicu u razvoju države.

 

"Za mene je to u profesionalnom smislu najvažniji dan u životu i jedan od važnijih dana za Srbiju", rekao je Vučić za list Alo.

 

Vučić će danas u Berlinu razgovarati s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i ministrom spoljnih poslova Frankom Valterom Štajnmajerom, a za sutra su najavljeni razgovori u Odboru nemačke privrede za Istok.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.