Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2023, 00:14

Može li Srbija da sačuva spoljno-političku neutralnost i po koju cenu?

Vuk Jeremić iz Narodne stranke rekao je u Takovskoj 10 da Srbija treba da bude politički neutralna i da se uzdrži od svrstavanja kada je reč sukobima velikih sila, dok vojnu neutralnost treba učiniti održivom na duže staze. Zoran Lutovac iz Demokratske stranke smatra da Srbija nije politički neutralna, jer je na putu ka EU, a da vojna neutralnost ne zavisi samo od onog ko je proklamuje, već i od toga da li će je drugi prihvatiti. Đorđe Milićević iz Socijalističke partije Srbije smatra da država treba da održi vojnu i političku neutralnost po svaku cenu, i da treba govoriti i o benefitima takve politike. Vladimir Orlić iz Srpske napredne stranke ističe da je vojna neutralnost ugrađena u zakone i strateška dokumenta, a da postaje održiva tako što snažite vojsku, što se, kaže, niji radilo ikada pre Aleksandra Vučića.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lideri Narodne stranke i DS kao i predstavnici vlasti o vojnoj i političkoj neutralnosti

Izvor: Danas, 25.Okt.2023

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić je rekao večeras da bi Srbija trebalo da zadrži vojnu neutralnost, dok predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac smatra da Srbija nije politički neutralna.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.