Moramo dati nadu Zapadnom Balkanu

Izvor: B92, 23.Jun.2022, 11:16

"Moramo dati nadu Zapadnom Balkanu"

Premijerka Estonije Kaja Kalas istakla je danas, pred Samit EU, da je važno dati Zapadnom Balkanu nadu na evropskom putu.

Kalas je se nada rešenju severnomakedonskog pitanja, i podvukla da je ključno da Zapadni Balkan bude deo evropske porodice.

Premijerka Estonije istakla je da je pre nekoliko nedelja bila skeptična da će biti moguće da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini i Moldaviji da status kandidata i da je raduje da će takva odluka biti doneta.

Najavila je da će Savet EU sutra da se bavi visokom inflacijom, i kako prevazići taj problem koji predstvalja teret po građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU da konačno shvati ozbiljno Zapadni Balkan, postaju frustrirani

Izvor: B92, 23.Jun.2022

Koliko je važno dati status kandidata Ukrajini, toliko je bitno da se ne zaboravi Zapadni Balkan...Jer bi u suprotnom u zemljama regiona porasla frustracija i skeptičnost prema Uniji, upozorava danas bečki ekonomski institut WIIW povodom Samita EU-Zapadni Balkan..."Ne može se nastaviti kao do sada",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.