Mojsilović na sastanku vojnog komiteta EU i Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 18:55

Mojsilović na sastanku vojnog komiteta EU i Briselu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović učestvovao je na sastanku Vojnog komiteta Evropske unije održanom danas u Briselu na nivou načelnika generalštabova.

Na sastanku je razmatran doprinos partnerskih zemalja misijama za obuku i operacijama Evropske unije, u kojima značajno učešće imaju i pripadnici Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije.

Tokom dvodnevnog boravka u Briselu, general Mojsilović je imao odvojeni susret sa predsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije generalom Klaudiom Gracijanom, sa kojim je razgovarao o angažovanju pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama pod mandatom Evropske unije.

Na marginama sastanka Vojnog komiteta EU načelnik Generalštaba se susreo sa komandantom Nacionalne garde Kipra general-potpukovnikom Demokritosom Zervakisom i načelnikom Generalštaba nacionalne odbrane Grčke generalom Konstantinosom Florosom. Tokom razgovora, general Mojsilović je istakao snažnu opredeljenost Srbije kao vojno neutralne države za očuvanje mira i stabilnosti u regionu i svetu i spremnost za dalje unapređenje vojno-vojne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa sa Kiprom i Grčkom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Srbija je za mir, stabilnost i vojnu neutralnost" Na sastanku Vojnog komiteta izrečeno opredeljenje naše zemlje

Izvor: Blic, 19.Maj.2021

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovao je sastanku Vojnog komiteta Evropske unije održanom danas u Briselu na nivou načelnika generalštabova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.