Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć domino efekat Brexita

BERLIN - Ministar spoljnih poslova Poljske Vitold Vaščikovski upozorio je da bi i druge zemlje mogle da slijede Britance koji su odlučili da napuste EU.

"Postoji opasnost od domino efekta", rekao je Vaščikovski za njemački magazin "Di velt".

On je istakao da je zbog toga potrebno hitno razmotriti neophodne reforme u EU, te da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << blok mora da nađe nove odgovore na ekonomske izazove i pitanje migracija, kao i u oblasti unutrašnje i spoljne bezbjednosti.

Vaščikovski je kritikovao Njemačku zbog sastanka njemačkog ministra spoljnih poslova Franka-Valtera Štajnmajera nakon Brexita sa predstavnicima šest zemalja osnivača EU.

Prema njegovim riječima, male grupe ne mogu da donose odluke koje će onda da nameću drugima.

"To je recept za katastrofu", rekao je on.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaščikovski: Moguć je domino efekat Bregzita

Izvor: Blic, 14.Jul.2016

Ministar spoljnih poslova Poljske Vitold Vaščikovski upozorio je da bi i druge zemlje mogle da slede Britance koji su odlučili da napuste EU...- Postoji opasnost od domino efekta - rekao je Vaščikovski za nemački magazin "Di velt"...On je istakao da je zbog toga potrebno hitno razmotriti neophodne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.