Mogerinijeva: Svi migranti zaslužuju poštovanje bez obzira na veru

Izvor: Blic, 29.Jan.2017, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerinijeva: Svi migranti zaslužuju poštovanje bez obzira na veru

Visoka predsednika Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da svi migranti zaslužuju poštovanje bez obzira ne veru, dva dana pošto je američki predsednik Donald Tramp potpisao ukaz o imigraciji.

- Svi zaslužuju poštovanje, bez obiza na veru, pol i nacionalnost - navodi se u Mogerinijevom tekstu na engleskom i italijanskom o migrantima, u kojem se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tramp ne pominje direktno.

Prema njenim rečima, veoma je "čudno da se na to mora podsetiti dva dana posle Dana sećanja na žrtve Holokausta".

Tramp je u petak do daljeg je zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

- U Evropi smo kroz našu veliku i tragičnu istoriju naučili da su svi ljudi prvenstveno ljudska bića sa neotuđivima pravima - navela je Mogerinijeva i dodala da će Evropa nastaviti da "podržava, prima i brine se o onima koji beže od rata".

Nijedna institucija EU nije se direktno izjasnila o Trampovom dekretu, dok je neimenovani portparol Evropske komisije rekao u subotu da nema komentara na američku meru.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.