Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerinijeva: Kontakt-grupa će poslati tehničku misiju u Venecuelu

Šef evropske diplomatije Federika Mogerini izjavila je da će međunarodna kontakt-grupa za Venecuelu poslati tehničku misiju u tu zemlju.
Mogerinijeva je rekla da su ciljevi međunarodne kontakt-grupe za Venecuelu stvaranje mirnog rešenja krize i izbegavanje nasilja. Ona je dodala da će se grupa sastati na ministarskom nivou početkom marta. Ona je poručila da je Evropska Unija spremna da otvori kancelariju za humanitarnu pomoć u Karakasu narednih nedelja. Nedavno formirana Kontakt-grupa za Venecuelu obuhvata Evropsku uniju, osam evropskih država: Francusku, Nemačku, Italiju, Holandiju, Portugaliju, Španiju, Švedsku i Veliku Britaniju, i pet zemalja Latinske Amerike: Boliviju, Kostariku, Ekvador, Meksiko i Urugvaj. Kako je rekao ministar spoljnih poslova Portugalije, učesnici sastanka kontakt-grupe složili su se da su potrebni novi izbori kroz kredibilan proces. U međuvremenu, američki izaslanik za Venecuelu Eliot Abrams pozvao je zemlje da se bave samo venecuelanskim opozicionim liderom Gvaidom, tvrdeći da je vreme za dijalog sa Madurom već odavno prošlo.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.