Mogerini poručila nakon sastanka s Vučićem: Vrata EU otvorena za Zapadni Balkan

Izvor: BKTV News, 24.Maj.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini poručila nakon sastanka s Vučićem: Vrata EU otvorena za Zapadni Balkan

Mogerini je istakla da večerašnjim skupom lidera Zapadnog Balkana želi da istakne da su vrata EU otvorena za region.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Briselu sa Visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini sa kojom je razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije i Zapadnog Balkana, situaciji u regionu i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine.

Mogerini je istakla da večerašnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << skupom lidera Zapadnog Balkana želi da istakne da su vrata EU otvorena za region i da podstakne regionalnu saradnju sa ciljem očuvanja stabilnosti i bržeg ekonomskog napretka svih, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Ona je pohvalila ekonomske reforme Srbije i napredak na evropskom putu, kao i konstruktivnu ulogu premijera Vučića u očuvanju regionalne stabilnosti.

Premijer Vučić je istakao važnost saradnje u regionu i naglasio da će Srbija nastaviti sa takvom odgovornom regionalnom politikom.

Istovremeno, on je izrazio zabrinutost za budućnost dijaloga Beograda i Prištine, s obzirom na razvoj političke situacije u južnoj srpskoj pokrajini i izjava kosovskih Albanaca.

Vučić je večeras u Briselu, pred sastanak sa šeficom diplomatij EU Federikom Mogerini i liderima Zapadnog Balkana, naveo da je Haradinaj favorit na izborima te da je najverovatnije da će biti i kosovski premijer što otvara brojne poteškoće i probleme i to, istakao je on, građani Srbije treba da znaju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.