Mogerini: Važan samit, EU i Zapadni Balkan dele iste ciljeve

Izvor: N1 televizija, 05.Maj.2018, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Važan samit, EU i Zapadni Balkan dele iste ciljeve

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je da će samit EU i Zapadnog Balkana 17. maja u Sofiji biti veoma važan događaj, koji će pokazati da evropski blok i njeni partneri u regionu dele iste ciljeve.

"To će biti prvi i najvažniji politički znak da EU i njeni zapadnobalkanski partneri ne dele samo isti geografski prostor, već političke ciljeve i sudbinu", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekla je Mogerini na konferenciji za novinare u Sofiji nakon neformalnog sastanka ministara odbrane članica EU.

Ona je istakla da to neće biti samit proširenja, ali da će jedan od njegovih osnovnih elemenata biti činjenica da je ceo region Evropa i da ima evropsku perspektivu, prenosi bugarska novinska agencija BTA.

Prema njenim rečima, nije samo u interesu zemalja Zapadnog Balkana, već i svih u EU da rad sa regionom bude pouzdan.

"Pouzdana evropska perspektiva za ceo region je centralni dio našeg interesa", napomenula je Mogerini.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Mogerini: Samit u Sofiji važan događaj za EU i region

Izvor: Blic, 05.Maj.2018

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da će samit EU i Zapadnog Balkana 17. maja u Sofiji biti veoma važan događaj koji će pokazati da evropski blok i njeni partneri u regionu dele iste ciljeve.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.