Mogerini: Samit EU i Zapadnog Balkana veoma važan

Izvor: RTS, 05.Maj.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Samit EU i Zapadnog Balkana veoma važan

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerinii rekla je da će samit EU i Zapadnog Balkana u Sofiji 17. maja biti veoma važan događaj koji će pokazati da EU i njeni partneri u regionu dele iste ciljeve.
"To će biti prvi i najvažniji politički znak da EU i njeni zapadnobalkanski partneri ne dele samo isti geografski prostor, već i političke ciljeve i istu sudbinu", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekla je Mogerini.

Ona je to rekla na konferenciji za novinare sa zamenikom bugarskog premijera i ministra odbrane Krasimira Karakačanova nakon neformalnog sastanka ministara odbrane članica EU u Sofiji, prenosi BTA.
"To neće biti samit proširenja, ali ipak, činjenica da je ceo region Evropa i da ima evropsku perspektivu biće jedan od osnovnih elemenata samita", rekla je ona.
Prema njenim rečima, nije samo u interesu zemalja Zapadnog Balkana, već i svih u EU da se rad sa regionom učini kredibilnim.
"A kredibilna evropska perspektiva za ceo region je centralni deo našeg interesa", rekla je Mogerini.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mogerini: Samit EU i Zapadnog Balkana u Sofiji veoma važan

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2018

Prema njenim rečima, nije samo u interesu zemalja Zapadnog Balkana, već i svih u EU da se rad sa regionom učini kredibilnim.. Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerinii izjavila je danas da će samit EU i Zapadnog Balkana u Sofiji 17. maja biti veoma važan događaj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.