Mogerini: Potvrđena opredeljnost Zapadnog Balkana EU integracijama

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Potvrđena opredeljnost Zapadnog Balkana EU integracijama

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini kaže da su tokom zajedničke večere organizovane na marginama zasedanja Generalne skupštine UN lideri Zapadnog Balkana potvrdili snažnu posvećenost napretku u procesu EU integracija kroz ubrzanje reformi i dobrosusedskih odnosa.
Federika Mogerini je rekla da se na večeri u Njujorku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovaralo i o Prespanskom sporazumu koji se odnosi na rešavanje pitanja imena Makedonije, kao i o dijalogu Beograda i Prištine. 

"Oba ta pitanja su ključna za razvoj regiona i njegov evropski put", zaključila je Mogerinijeva.
Mogerinijeva je sinoć u Njujorku organizovala večeru kojoj su pristustvovali komesar za pregovore o proširenju Johanes Han i lideri partnera EU sa Zapadnog Balkana. 
U sopštenju Evropske službe za spoljne poslove navodi se da je to bila dobra prilika da se razgovara o situaciji i napretku regiona.
"Naša posvećenost podršci partnerima sa Zapadnog Balkana da naprave nepovratne korake na njihovim putevima EU integracija snažna je kao i uvek. To će zahtevati konstantan rad na EU orijentisanim reformama, kao i iskrenu i efikasnu saradnju", izjavila je Mogerinijeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izvori EU:Rešenje za Kosovo prioritet, u dijalogu zastoj, ali se mora očuvati

Izvor: Beta, 28.Sep.2018, 13:09

Za Evropsku uniju su povoljan ishod referenduma u Makedoniji i nastavak dijaloga o sporazumu Beograd-Priština spoljnopolitički prioriteti i visoka predstavnica EU Federika Mogerini ulaže napore da se dijalog očuva, iako zasad nema naznaka kad bi mogao biti obnovljen.To su agenciji Beta rekli dobro...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.