Izvor: Blic, 06.Dec.2017, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Pomirenje i solidarnost preduslov napretka Zapadnog Balkana

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i politiku bezbednosti Federika Mogerini i ministar inostranih poslova Crne Gore Srđan Darmanović ocenili su da su pomirenje i solidarnost preduslovi daljeg napretka zapadnog Balkana.

Mogerinijeva je tokom susreta u Briselu prenela Darmanoviću snažnu podršku evropskoj perspektivi zapadnog Balkana, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva inostranih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Zajednički je ocenjeno da "princip regate" treba da predstavlja okosnicu politike proširenja EU, a u tom kontekstu istaknuta je liderska uloga Crne Gore.

Darmanović je u Briselu učestvovao na sastanku ministara inostranih poslova NATO-a, te prisustvovao ceremoniji obeležavanja 50 godina od usvajanja Harmelovog izveštaja, dokumenta NATO-a iz 1967. godine kojim je uspostavljen koncept odbrane i odvraćanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.