Mogerini: Istražiti napade na novinare

Izvor: Press, 02.Nov.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Istražiti napade na novinare

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, zatražila je danas da se novinarima obezbedi da bez straha obavljaju svoj posao, a da oni koji ih napadaju budu privedeni pravdi.
            "Napadi na novinare nisu samo napadi na žrtve, već na slobodu izražavanja i slobodu medija", poručila je Mogerini povodom Međunarodnog dana za ukidanje nekažnjivosti zločina >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prema novinarima. Istraživanja pokazuju da manje od deset odsto napada na novinare širom sveta uopšte stigne do suda, a procenat osuđenih počinilaca je još manji, zbog čega je 2. novembar proglašen danom za ukidanje takve prakse. "EU očekuje od državnih vlasti da u potpunosti poštuju svoje međunarodne obaveze da efikasno, brzo i na nazavistan način istraže zločine protiv novinara i da obezbede da se počinioci privedu pravdi, bez obzira da li iza njih stoji državni organi ili pojedinci", poručila je Mogerini.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini: Slobodni smo ako su mediji slobodni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2015

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini ocenila je danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjenosti zločina nad novinarima, da napad na novinare predstavlja napad na slobodu izražavanja i slobodu medija..."Mediji su ogledalo našeg društva: ako su oni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.