Mladima u Srbiji i do 10.000 evra: Evo ko može da se prijavi

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 15:34

Mladima u Srbiji i do 10.000 evra: Evo ko može da se prijavi

Objavljen javni poziv EU za bespovratna sredstva za žene i mlade u poslovanju.

Program EU za lokalni razvoj u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije objavio je danas javni poziv za dostavljanje predloga projekata podrške ženama i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga. Podrška po pojedinačnom projektu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznosi od 5.000 do 10.000 evra, a poziv je otvoren do 12. septembra ove godine.

EU je odvojila 375.000 evra za inicijativu koja je, kako piše u pozivu, usmerena na povećanje konkurentnosti lokalne privrede u 43 najslabije razvijene opštine.

U prvom delu poziva, za bespovratna sredstva mogu da konkurišu nezaposlene žene i mladi od 18 do 30 godina koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe je potrebno da imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje biznisa u jednoj od opština navedenih u konkursu.

Te opštine su Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka,Blace, Bojnik, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Crna Trava, Dimitrovgrad, Doljevac, Gadžin Han, Golubac, Knjaževac, Krupanj, Kučevo, Kuršumlija, Lebane, Ljig, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Mionica, Nova Varoš, Petrovac na Mlavi, Preševo, Priboj, Prijepolje, Raška, Ražanj, Rekovac, Sjenica, Surdulica, Svrljig, Trgovište, Tutin, Varvarin, Vladičin Han, Vlasotince, Žabari, Žagubica i Žitorađa.

Pravo učešća kroz drugi deo poziva imaju preduzetnice i preduzetnici i mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena ili mladih, registrovana 2022. ili ove godine.

"Podsticanjem preduzetničkog duha među ženama i mladima EU pomaže rešavanju problema nezaposlenosti", izjavio je ambasador EU u Srbiji Emanuele Žofre.

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević izjavila je da će putem ovog poziva EU podržati žene i mlade koji imaju dobre poslovne ideje da započnu i razvijaju svoj posao, a to će pozitivno uticati ne samo na njihove i živote njihovih porodica, već i na lokalnu privredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.