Izvor: Luftika.rs, 17.Dec.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlada finska premijerka predlaže da se radi 4 dana sedmično po 6 sati

Finska premijerka Sana Marin nedavno je postala glavna svetska vest kada je u svojoj 34. godini proglašena za najmlađu premijerku na sveut. Njena ideja o četverodnevnoj radnoj sedmici sa šest radnih sati u danu vruća je tema u ovoj zemlji još od avgusta, kada ju je prvi put najavila.
Dok sve više kompanija nastoji povećati produktivnost uz zadržavanje naglaska na ravnoteži između radnog i privatnog života, ideja o kraćoj radnoj sedmici postaje sve uobičajenija.
Države u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Evropskoj uniji posebno su poznate po kulturama rada prilagođenim porodici i porodičnom životu, a Finska se ne razlikuje.
„Četverodnevna radna sedmica, šestosatni radni dan. Zašto to ne bi mogao biti sledeći korak? Je li osmosatno radno vreme zauvek definisano? Verujem da ljudi zaslužuju provesti više vremena sa svojom porodicom i voljenima, baveći se svojim hobijima i drugim aspektima svog života poput npr. kulture. To bi mogla biti sledeća stepenica za nas u radnom svetu”, izjavila je nedavno Sana Marin za novine Helsinki Times.
Šta rade deca u Finskoj kada pada kiša, a šta u Srbiji?
Izvor: Buka

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.