Mitrovčani upoznali seoski turizam Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrovčani upoznali seoski turizam Evrope

Završeno je trodnevno studijsko putovanje u Austriju, Sloveniju i Republiku Srpsku, koje je organizovala Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica. Put je realizovan sa ciljem da se lica koja se na teritoriji grada na Savi bave seoskim turizmom upoznaju bolje sa onim što se čini u zemljama Evropske unije, kao i u susedstvu. Ideja je bila da se uz njihove primere i savete stvore nove ideje za unapređenje turističke ponude ruralnih sredina našeg kraja. Utisci se, kažu Mitrovčani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisu još sabrali.

Prvog dana ekipa je boravila u Austriji. Tom prilikom obišli su dva domaćinstva. To su porodice Dunkl i Nel. Oni su svoju ponudu zasnovali na vinskoj ponudi koju isključivo distribuiraju u svom domaćinstvu.

Nakon Austrije na red su došla domaćinstva u Sloveniji. S obzirom na ovaj čitav kraj, kao i u Austriji, područje je pogodno za vinogradarstvo, kao što je slučaj uz reku Muro, na samoj granici. Takođe su saznali da gibanica može biti i slatka, ali i da domaćinstvo može da se razvije do tog nivoa da predstavlja pravi ugostiteljski objekat od kog se može profitirati.

Poslednjeg dana u Republici Srpskoj u Dubici nailazimo na domaćinstvo Banjac. Mitrovački predstavnici seoskih domaćinstava tu već imaju iako ne potpuno složenu, jednu približno jasno sliku o različitostima i mogućnostima za napredak u različitim smerovima.

A organizator puta, Agencija za ruralni razvoj, kaže da ovo nije kraj.

Na teritoriji Mitrovice ima oko deset seoskih domaćinstava koje se bave sličnim poslom i ponudom, a pojedini su u procesu kategorizacije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.