Mišel: Unaprediti integraciju Zapadnog Balkana u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2022, 20:18

Mišel: Unaprediti integraciju Zapadnog Balkana u EU

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel poručio je danas da je Zapadni Balkan važan za EU, kao i da je EU važna za Zapadni Balkan, i da se stoga mora ponovo pokrenuti proces proširenja i unaprediti integracija zapadnobalkanskih partnera.

On je u pismu, u kojem poziva evropske lidere na sastanak 23. i 24. juna, naveo da će se sa partnerima iz regiona sastati pred formalni sastanak Evropskog saveta, saopšteno je iz Mišelovog kabineta.

''Sastaćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u četvrtak, 23. juna u 9.30 časova sa liderima Zapadnog Balkana, a zatim ćemo nastaviti sa našim sastankom Evropskog saveta, koji će početi u 15 časova tradicionalnom razmenom mišljenja sa predsednikom Evropskog parlamenta (Robertom Mecolom)'', naveo je Mišel.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.