Mišel: Farmaceutske kompanije moraju da ispune ugovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2021, 18:09

Mišel: Farmaceutske kompanije moraju da ispune ugovore

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas da će EU naterati farmaceutske kompanije da ispune ugovore o isporuci vakcina zemljama EU, ali i priznao da će evropski blok teško ispuniti svoj cilj da vakciniše 70 odsto odrasle populacije do kraja leta.

On je rekao francuskom radiju Europ-1 da EU planira da natera farmaceutsku industriju da poštuje potpisane ugovore, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Međutim, s obzirom na logističke izazove i sporu vakcinaciju u EU do sada, Mišel je istakao da će biti teško ispuniti cilj Evropske komisije da se vakciniše 70 odsto odrasle populacije do kraja leta.

EU je zaključila šest ugovora o vakcinama za više od dve milijarde doza, ali samo su vakcine Fajzer-BioNTeka i Moderne do sada odobrene za upotrebu.

Evropska agencija za lekove treba u petak da razmotri da li će odobriti za upotrebu vakcinu Oksford-AstraZeneke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.