Miščević najevropljanka regiona

Izvor: Press, 10.Jul.2014, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević najevropljanka regiona

Nagradu šefici pregovaračkog tima Srbije uručio je predsednik Evropskog pokreta u BIH Predrag Praštalo koji je tom prilikom rekao da je priznanje rezultat višegodišnjeg ličnog rada i angažmana Miščević na različitim funkcijama u okviru procesa EU integracija, ali istovremeno i priznanje Vladi Srbije i kompletnom pregovaračkom timu za izuzetan napredak u tom procesu, što za rezultat ima približavanje Srbije i regiona EU

''Nama u BiH je vrlo važno da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ubrzano i uspešno nastavi svoj evropski put, jer će to biti dodatna obaveza i motivacija političarima, a posebno nakon što je Albanija dobila status zemlje kandidata za članstvo u EU, da ubuduće predanije i odgovornije rade na približavanju naše zemlje EU'', rekao je Praštalo.

Kako je navedeno, on je istakao da je Miščević svojim predanim angažmanom - bilo na funkcijama šefice pregovaračkog tima, profesorke na univerzitetu ili pak u Evropskom pokretu Srbije, na svim poljima delovanja predstavlja primer istinski odgovorne i uspešne ''evropljanke regiona''.

Miščević se zahvalila na poverenju i priznanju, naglasivši da je to u isto vreme priznanje i vladi i celom pregovaračkom timu Srbije, te da će nagrada biti dodatna motivacija da svi zajedno nastave naporan i dugoročan posao.
Ona je istakla da Srbija ne može biti zadovoljna ako sama napreduje u procesu EU integracija, tako da Bosna i Hercegovina, kao i ostale zemlje regiona mogu očekivati podršku jer smo ''svi mi ukazani jedni na druge na putu ka EU i ne sme se dogoditi da na tom putu bilo ko ostane izolovan''.

Kako je navedeno, pored uručenja priznanja Tanji Miščević i odvojenih razgovora sa više predstavnika evropskih institucija, tokom boravka predstavnika EP iz BIH u Briselu, planiran je susret sa predsednikom Evropskog pokreta Internacional (EMI) Joom Leinenom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.