Miščević: Naš zadatak je Evropa u Srbiji

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2013, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević: Naš zadatak je Evropa u Srbiji

Glavni pregovarač s EU Tanja Miščević kaže da je njen cilj da Srbija spremno dočeka početak pregovora sa Briselom i nastavi reforme koje su u interesu društva.

Na pitanje da li bi nastavak evropskog procesa mogao ponovo da bude zakočen, kao što je to u to u prošlosti bio slučaj zbog problema s Haškim tribunalom ili nerešenog kosovskog pitanja, Miščević je za ''Nedeljnik'' rekla da u procesu evrointegracija >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sve može da bude crna tačka, ali da moraju da se preduprede "sva ta neprijatna iznenađenja"."Briselski sporazum jeste preduslov za početak pregovora s EU, ali nema ništa bez reformi", rekla je Miščevićević, koja je imenovana za glavnog pregovarača s EU. Prema njenim najavama, Srbiju čeka burna jesen, pošto u oktobru stiže izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama, kao i preporuke šta sve naša zemlja mora da uradi u narednoj godini na usklađivanju srpskog i evropskog zakonodavstva. Miščević nije želela da prognozira da li će Srbija biti 29. zemlja koja će pristupiti EU, i da li će Crna Gora pre nas ući u Uniju. "Ovo nije takmičenje, već koliko ćete uticati na to da evropske standardi i vrednosti stignu u Srbiji. Naše zadatak je Evropa u Srbiji, a ne samo Srbija u Evropi", zaključila je Miščević. Izvor: Nedeljnik, B92
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.