Ministri pravde u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri pravde u Subotici

Mađarska nam je pomogla prenoseći iskustva kao država članica Evropske unije, istakao je ministar pravde Srbije nakon bilateralnog susreta na kojem su resorni ministri razgovarali o napretku Srbije na putu ka EU, kao i o problemu migrantske krize u regionu. Bilo je reči i o važnim zakonima i zakonskim propisima, poput zaštite podataka, zaštite privatnosti, kao i prava nacionalnih manjina.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravde Nikola Selaković zadovoljan je sa rezultatima sastanka sa mađarskim kolegom i istakao da će u narednom periodu biti reči o borbi protiv korupcije u pravosuđu i sličnim temama.

"Pred nama je još mnogo toga o čemu ćemo razgovarati", ocenio je Selaković i dodao da je sa svojim kolegom razgovarao o odličnom predlogu na temu obrazovanju Srba i Mađara. Reč je o stvaranju "bačelor" programa na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku, koji bi se ticao ekonomije.

U poslednjih šest meseci resorni ministri sastali su se četiri puta, kako bi na što bolji način unapredili saradnju. Tema današnjeg skupa bila je prenošenje iskustava o pravnim okvirima i prava nacionalnih manjina.

Ministar Selaković i njegov kolega iz Mađarske Laslo Tročanji otvorili su radionicu na temu "Primeri dobre prakse Mađarske iz oblasti prava nacionalnih manjina" u Subotici.

Radionica je prilika za to da članovi Radne grupe za izradu akcionog plana za sprovođenje prava nacionalnih manjina Srbije i eksperti Vlade Mađarske razmene iskustva i identifikuju najbolje prakse iz oblasti zaštite nacionalnih manjina.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Selaković i Tročanji: Unaprediti obrazovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković i ministar pravde Mađarske Laslo Tročanji otvorili su radionicu na temu "Primeri dobre prakse Mađarske iz oblasti prava nacionalnih manjina" u Subotici...Radionica je prilika za to da članovi Radne grupe za izradu akcionog plana za sprovođenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.