Selaković i Tročanji: Unaprediti obrazovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković i Tročanji: Unaprediti obrazovanje

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković i ministar pravde Mađarske Laslo Tročanji otvorili su radionicu na temu "Primeri dobre prakse Mađarske iz oblasti prava nacionalnih manjina" u Subotici.

Radionica je prilika za to da članovi Radne grupe za izradu akcionog plana za sprovođenje prava nacionalnih manjina Srbije i eksperti Vlade Mađarske razmene iskustva i identifikuju najbolje prakse iz oblasti zaštite nacionalnih manjina.

Tema skupa je prenošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iskustava o pravnim okvirima i prava nacionalnih manjima.

Nakon bilateralnog susreta na kojem su ministri razgovarali o napretku Srbije na putu ka EU, kao i o problemu migrantske krize u regionu Selaković je istakao da Srbija ima jasnu politiku kada je u pitanju migrantska kriza.

"Naš odnos prema ljudima koji beže od ratne stihije ili bilo čega drugog što je rat izazvao videli ste prethodnih nekoliko meseci. Tu Mađarska ima svoju, a Srbija ima svoju politiku. Ono što je iznad tih politika jesu odnosi između dve zemlje koje bilo kakva nova kriza ne treba i ne može da ugrozi" , rekao je ministar pravde Nikola Selaković.

Mađarski ministar je dao predlog da se unapredi obrazovanje mladih Srba i Mađara, tako što bi se otvorio program na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku koji bi se ticao ekonomije. U projekat bi bili uključeni Univerziteti Novi Sad i Segedin.

Tročanji je ocenio da je obrazovanje izuzetno bitno, po pitanju ostvarivanju prava manjina.

"Jako je mnogo mladih koji žele da odu u inostranstvo i studiraju. Zato bi želeli da stvorimo sistem obrazovanja koji bi bio konkurentan i koji bi pomogao da mladi ostanu u svojim domovima", kazao je on.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saradnja Srbije i Mađarske u oblasti nacionalnih manjina

Izvor: RTS, 13.Okt.2015

Ministri pravde Srbije i Mađarske, Nikola Selaković i Laslo Tročanj, prisustvovali su u Subotici otvaranju radionice posvećene primerima dobre prakse Mađarske iz oblasti nacionalnih manjina. . Srpski ministar je podsetio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.