Borrell upozorio Srbiju: Saradnja sa Rusijom suprotna putu u EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2023, 11:22

Borrell upozorio Srbiju: Saradnja sa Rusijom suprotna putu u EU

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za zajedničku spoljnu politiku Josep Borrell (Žozep Borelj) je upozorio Srbiju da se evroatlantske aspiracije ne poklapaju sa odnosima koje zemlja gaji sa Rusijom. Na kraju sastanka ministara inostranih poslova EU, Borrell je naglasio da je tokom dana bilo govora o o uticaju Rusije na Zapadnom Balkanu, koja, prema njemu, pokušava da izbaci iz koloseka evropski put zemalja regiona. "Pozdravljamo strateške i hrabre izbore nekih od njih koji su u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Evropski ministri spoljnih poslova BEZ DOGOVORA o 11. paketu sankcija Rusiji

Izvor: Blic, 22.Maj.2023

Na današnjem sastanku u Briselu ministri spoljnih poslova zemalja EU nisu uspeli da se dogovore oko 11. paketa evropskih sankcija Rusiji i dodatne vojne pomoci Ukrajini, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.