Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jan.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri EU: pojačati nadzor granica Šengena

Evropska unija mora uvesti hitan nadzor granica Šengenskog prostora radi "temeljitog uvida u kretanje odredjenih putnika", što je jedna od mjera za osujećenje namjera terorista da počine atentate i zločine u EU, zaključak je zasijedanja ministara unutrašnjih poslova Unije u Parizu.

Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << komisija je danas u Briselu istovremeno stavila do znanja da će od 1. februara biti temeljito ispitano kako se dosad sprovodio režim bez granica unutar Šengena, a italijanski mediji javljaju da vlada u Rimu ne želi da se ozbiljnijije mijenja sloboda kretanja unutar šengenske zone, na čemu naročito insistiraju Francuska i Španija.

Ministri EU su naglasili da je prevashodno "nužno sagledati i iskoristi postojeća pravila Šengena, koja zahtijevaju da sve članice EU moraju potpuno provjeriti isprave putnika na granicama Unije".

To je navedeno u Briselu i Parizu objavljenoj zajedničkoj izjavi ministara jedanaest zemalja EU, koji su na sastanku zajedno s američkim i kanadskim kolegama, naglasili nužnost tijesne zajedničke bitke protiv terorizma i podvukli da je zato nužno izmijeniti pravila zone Šengena.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadzor granica šengenskog prostora

Izvor: Beta, 12.Jan.2015

BRISEL/PARIZ, 12. januara 2015. (Beta) - Evropska unija mora uvesti hitan nadzor spoljnih granica Šengenskog prostora radi "temeljitog uvida u kretanje odredjenih putnika", što je jedna od mera za osujećenje namera terorista da počine atentate i zločine u EU, zaključak je zasedanja ministara unutrašnjih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.