Ministri EU o mogućnosti za napredak Srbije

Izvor: Beta, 13.Sep.2010, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri EU o mogućnosti za napredak Srbije

BRISEL, 13. septembra 2010. (Beta) - Šefovi diplomatija EU danas su razmotrili mogućnost da se učini novi korak ka pridruživanju Srbije EU, tako što bi se od Evropske komisije zatražilo mišljenje o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo.

To je učinjeno na predlog Slovenije i svih 27 zemalja EU su podržale ovakav stav, mada je jedino predstavnik Holandije rekao da njegova vlada za sada to i formalno ne može da prihvati, pošto obavlja samo tehničke poslove, pa su joj potrebne naknadne konsultacije.

To su rekli novinarima izvori zasedanja, koji su precizirali da je na ministarskom zasedanju zaključeno da se od Komisije u oktobru po svemu sudeći zatraži da razmotri zahtev Srbije za kandidaturu za članstvo u EU.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri EU o mogućnosti za napredak Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 13.Sep.2010

BRISEL, 13. septembra 2010. (Beta) - Šefovi diplomatija EU danas su razmotrili mogućnost da se učini novi korak ka pridruživanju Srbije EU, tako što bi se od Evropske komisije zatražilo mišljenje o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Brisel: O kandidaturi u oktobru

Izvor: B92, 13.Sep.2010

Brisel, Beograd -- Sve zemlje EU podržale nastavak evrointegracija Srbije. Prosleđivanje kandidature Evropskoj komisiji u oktobru...Svih 27 članica EU podržalo je predlog Slovenije da se od Evropske komisije zatraži mišljenje o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo...Takva odluka...

Nastavak na B92...

Vordsvort: Pozitivni signali za kandidaturu Srbije za EU

Izvor: S media, 13.Sep.2010

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Stiven Vordsvort izjavio je danas u Pančevu da postoje pozitivni signali u pravcu traženja mišljenja od Evropske komisije o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU..."I današnji, i sastanak evropskih ministara za vikend, predstavljaju pozitivan...

Nastavak na S media...

O članstvu Srbije u EU u oktobru

Izvor: BBC na srpskom, 13.Sep.2010

Šefovi diplomatija EU razmotriće mogućnost da Srbiji daju status kandidata za članstvo u Uniji. EK treba da iznese stav o spremnosti Srbije za članstvo.

Nastavak na BBC na srpskom...

Srbija tema i u četvrtak

Izvor: Danas, 13.Sep.2010

Šefovi diplomatija EU juče su razmotrili mogućnost da se učini novi korak ka pridruživanju Srbije EU, tako što bi se od Evropske komisije zatražilo mišljenje o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo.

Nastavak na Danas...

U oktobru o kandidaturi Srbije za članstvo u EU

Izvor: Press, 13.Sep.2010

Šefovi diplomatija EU razmotrili su juče mogućnost da se od Evropske komisije zatraži mišljenje o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo. Ovaj predlog, koji je iznela Slovenija, podržalo je svih 27 zemalja EU, ali je predstavnik...

Nastavak na Press...

Gordana Đurović: Napredak Srbije je i za Crnu Goru pozitivan signal

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Sep.2010, 09:39

PODGORICA - Ministarka za evropske integracije Gordana Đurović kazala je u intervjuu za Portal Analitika da je odluka šefova diplomatija svih 27 članica Evropske unije da podrži prijedlog Slovenije da se od Evropske komisije u oktobru zatraži mišljenje o spremnosti Srbije da dobije status kandidata...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.