Ministri EU: Lideri BiH da pospeše evropske reforme

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2018, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri EU: Lideri BiH da pospeše evropske reforme

Šefovi diplomatija Evropske unije su pozvali vođe u Bosni i Hercegovini da posle održanih izbora "preduzimljivo porade na uspostavljanju vlasti na svim nivoima u interesu svih građana" i pospeše reforme koje BiH vode ka EU.

Ministri inostranih poslova Unije su u zaključku zasedanja u Luksemburgu "ponovo istakli neopozivo opredeljenje za EU perspektivu Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje".

Ministri su potvrdili ostanak >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vojne misije Unije EUFOR Althea u BiH, "imajući u vidu potrebu da se podrži napredovanje Bosne i Hercegovine u postupku ugrađivanja u EU i vodeći računa o bezbednosnim prilikama na terenu".

Šefovi diplomatija Unije su ponovo zatražili od vlasti BiH da, uz pomoć međunarodne zajednice, ubrzaju napore za rešavanje pitanja viškova municije, oružja i eksplozivnih naprava, kao i uklanjanja mina i drugih stvari".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.