Ministar Zoran Đorđević: Srbija će istrajati na svom putu ka Evropskoj uniji , uradiće sve što je potrebno

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Zoran Đorđević: Srbija će istrajati na svom putu ka Evropskoj uniji , uradiće sve što je potrebno

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio Bač

Srbija će istrajati na svom putu ka Evropskoj uniji i uradiće sve što je potrebno, ali po meri svojih građana, poručio je danas u Baču ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

Na otvaranju manifestaciju "Dani Bača - Dani evropske baštine", Ðorđević je građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bača čestitao na istrajnosti u obeležavanju manifestacije u okviru Dana evropske baštine.

- Obeležavanje Dana evropske baštine pokazuje da su naša istorija i naša kultura bogate i da se ovom proslavom Srbija, ali i Bač, stavlja na turističku mapu sveta i Evrope - poručio je Ðorđević.

Ministar je rekao da je danas Evropa u Baču i time trebaju da se ponose i građani Bača i svi prisutni, te da je poruka vlade da će Srbija istrajati na svom putu ka Evropskoj uniji i da će "na tom putu uraditi sve što je potrebno, ali po meri svojih građana".

- Ubeđeni smo da će Srbija u pristupanju biti ravnopravni partner i da će se naša reč ceniti - naglasio je Ðorđević, koji se nada da će iduće godine ova manifestacija biti održana na istom mestu, ali da će tada tvrđava biti pod zaštitom UNESKO-a.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Ðorđe Milićević podsetio je da su afirmacija kulturnog identiteta i različitosti bili osnovni motivi da Savet Evrope 1991. godine ustanovi pojam iz kog je potekla ideja o manifestaciji "Dani evropske baštine".

- Preplitanje i međusobno obogaćivanje različitih nacionalnih, konfesionalnih i kulturnih identiteta jedno je od naših najvećih bogatstava - bogatstava na koje zaista možemo da budemo ponosni - rekao je Milićević.

On je istakao da je prioritet Pokrajinske vlade očuvanje i razvijanje bogatstva različitosti našeg podneblja.

Na Bačkoj Tvrđavi predstavnici UNESKO-a uručili su danas povelje Rezervat biosfere Bačko Podunavlje predstavnicima Zavoda za zaštitu prirode Vojvodine, Park Tikvara, Gornje Podunavlje i predstavnicima opštine Bač, Bačka Palanka, Apatin, Odžaci i Sombor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević: Postoje svi uslovi da Tvrđava u Baču bude pod zaštitom Uneska

Izvor: RTS, 23.Sep.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ocenio je da postoje svi uslovi da tvrđava u Baču bude pod zaštitom Uneska i da takva prilika ne sme da se propusti. . "Bač, malo mesto u Vojvodini...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.