Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Od ulaska u EU Hrvatsku napustilo 233 lekara

Ministar zdravlja Hrvatske Siniša Varga izjavio je da su zemlju od ulaska u Evropsku uniju u julu 2013. do sredine prošlog meseca napustila 233 lekara i 98 medicinskih sestara i tehničara.

Ministar je dodao da je broj odlazaka višestruko manji od broja zatraženih potvrda za odlazak, koje su od strukovnih komora tražila 673 lekara i 173 sestre i tehničara, prenela je agencija Hina.

Varga je najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << mere za zaustavljanje odliva kadrova, poput novčanih stimulacija i zapošljavanja, kao i 1.000 specijalizacija ove godine.

Po podacima koje je nedavno objavila Hrvatska lekarska komora, iz Hrvatske najčešće odlaze antesteziolozi, radiolozi, hirurzi i ginekolozi, prosečne starosti 39 godina.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.