Milivojević: Napuštanje dijaloga legitimno, novi bojkot ne odgovara nikome

Izvor: Beta, 17.Sep.2021, 16:55

Milivojević: Napuštanje dijaloga legitimno, novi bojkot ne odgovara nikome

Politikolog Cvijetin Milivojević ocenio je danas, nakon što je više opozicionih stranaka napustilo medjustranački dijalog sa evroparlamentarcima, da očekuje će daljeg dijaloga još biti, jer "ni Evropskoji uniji, ni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ni opoziciji ne odgovara novi bojkot".Milivojević je za agenciju Beta rekao da je Vučića i na sadašnji dijalog "faktički naterala" EU, koja je prethodne parlamentarne izbore "uslovno priznala kao legitimne", uz uslov da organizuje dijalog vlasti i opozicije iz koga bi se stvorili demokratski izborni uslovi."Opoziciji ne odgovara novi bojkot jer to bi znaličo ozbiljne finansijske i svake druge infrastrukturne probleme, jer se političke stranke u Srbiji finansiraju iz budžeta. Kada niste u parlamentu, vi ne možete da računate na novac iz državnog budžeta", rekao je Milivojević.On je ocenio da je odluka da se dijalog napusti "logična", pre svega jer je ta grupacija opozicionih stranaka "pokazala dobru volju" slanjem svog predloga sporazuma evroparlamentarcima."Zajedničkim snagama, evroparlamentarci i predstavnici vlasti su odbili da se čak i raspravlja, da se stavi na dnevni red, taj predlog ove grupe stranaka, što je zaista nečuveno. Sasvim je logično što je ova grupacija napustila pregovore, ali to ne znači da daljeg dijaloga neće biti", rekao je Milivojević.Ocenio je da će, ukoliko ne dodje ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Milivojević: Napuštanje dijaloga legitimno, novi bojkot ne odgovara nikome

Izvor: Danas, 17.Sep.2021

Politikolog Cvijetin Milivojević ocenio je danas, nakon što je više opozicionih stranaka napustilo međustranački dijalog sa evroparlamentarcima, da očekuje će daljeg dijaloga još biti, jer "ni Evropskoji uniji, ni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ni opoziciji ne odgovara novi bojkot".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.