Milatović: Crnoj Gori potrebno formiranje stabilne Vlade s proevropskom agendom

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 20:46

Milatović: Crnoj Gori potrebno formiranje stabilne Vlade s proevropskom agendom

Crnoj Gori je potrebno formiranje stabilne Vlade koja će kao prioritet imati evropsku agendu, saopštio je danas crnogorski predsednik Jakov Milatović.

On je naveo da je ovaj trenutak važan za Crnu Goru zbog prilike da se proces evropskih integracija ubrza.

''U tom kontekstu potrebne su nam funkcionalne institucije, ubrzane reforme i društvena kohezija oko suštinskih ciljeva- kakav je članstvo Crne Gore u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropskoj Uniji'', rekao je Milatović nakon konsultacija sa sa nevladinim sektorom na temu vladavine prava i evropskih integracija.

Kako prenosi RTCG, on je sa predstavnicima organizacija civilnog društva razgovarao i o situaciji u zemlji i izazovima sa kojima se Crna Gora suočava.

Tema razgovora bile su i imenovanja u pravosuđu, izborne reforme, kao i ambijent za delovanje nevladinog sektora.

Na sastanku su, kako je saopšteno, dogovorene i buduće zajedničke inicijative.

Susretu sa predsednikom Milatovićem prisustvovali su predstavnici Akcije za ljudska prava, Centra za demokratsku tranziciju, Centra za građansko obrazovanje, Centra za Monitoring, Centra za građanske slobode, Centra za demokratiju i ljudska prava, Centra za razvoj nevladinih organizacija i Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.