Mihajlović: Zapad bi Srbiju optužio za stvaranje Velike Srbije zbog izjave kakva je Ramina

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Zapad bi Srbiju optužio za stvaranje Velike Srbije zbog izjave kakva je Ramina

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da bi Evropska unija i zapadne zemlje sigurno optižile bilo kojeg političara u Srbiji ili Republici Srpskoj za "hagemoniju" i "stvaranje Velike Srbije", ako bi izjavili ono što je danas rekao premijer Albanije Edi Rama u Peći.

Mihajlović je u pisanoj izjavi ocenila da je Rama na današnjoj zajedničkoj sednici vlada Kosova i Albanije u Peći jasno najavio formiranje "Velike Albanije".

"Naravno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da za susret takozvane vlade Kosova i Albanije nije slučajno izabrana Peć. Kao što nije ni slučajno da smo od albanskog premijera čuli opravadanje za trgovinski rat protiv Srbije i podršku povećanju taksi prema robi koja dolazi iz Srbije i BiH, dok će roba iz Albanije bez ikakvih taksi da ulazi na Kosovo. Naravno da nismo čuli nijednu jedinu reč za potpisane, preuzete, a neispunjenje obaveze Prištine", navela je Mihajlović.

Ona je dodala da očekuje reagovanje Brisela na kako je rekla "neevropslo ponašanje, jer moramo da znamo da li projekat stvaranja velike Albanije na Balkanu ima podršku Evropske unije ili ne".

Rama je danas u Peći, gde je održana zajednička sednica vlada Kosova i Albanije, ocenio da odluka Vlade Kosova da uvede taksu od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH nije ekonomska, već jasna politička odluka.

Rama je rekao da je to poruka da Srbija treba da "stane na noge i da shvati da put prema budućnosti ne može ostvariti zabadanjem noževa u leđa.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.