Migrantski sistem EU mogao bi da doživi kolaps

Izvor: Akter, 25.Feb.2016, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrantski sistem EU mogao bi da doživi kolaps

EU ima vremena do samita 7. marta za značajno smanji priliv migranata koji stižu u Evropu ili bi evropski sistem za prihvat migranata "mogao potpuno da se uruši"

"U narednih 10 dana su nam potrebni opipljivi i jasni rezultati na terenu. U suprotnom, postoji mogućnost da će čitav sistem doživeti potpuni kolaps", istakao je Avramopulos na konferenciji za novinare nakon sastanka zvaničnika EU u Briselu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << preneo je Rojters.

Ministri država članica Evropske unije sastali su se danas u Briselu u nastojanju da smanje priliv migranata i izbeglica preko Balkana i naprave plan za, kako je blok upozorio, preteću humanitarnu krizu.

Današnji sastanak je održan samo dan nakon što je Austrija upozorila da je na kocki budućnost EU na konferenciji sa balkanskim zemljama u Beču, na koju Grčka nije bila pozvana, i nakon što je Mađarska najavila referendum o migrantskim kvotama.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.