Migranti ponudili pomoć Srbiji

Izvor: B92, 04.Maj.2020, 19:43

Migranti ponudili pomoć Srbiji

Migranti i izbeglice koji se trenutno nalaze u Srbiji uputili su pismo Vladi Srbije u kojem su ponudli pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Naglasili su da se svi zajedno nalazimo pred istim problemom, a da među njima ima bolničara, ali i radnika koji bi mogli da rade na dezinfekciji ulica.

Kako je saopštio EU info-centar, u prihvatnim centrima u Bujanovcu i Adaševcima i u azilskom centru u Krnjači, čije funkcionisanje pomaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropska unija, migranti šiju zaštitne maske koje mogu da se iskuvavaju i da se iznova koriste, za radnike javnih službi Srbije.

U prihvatnom centru u Bujanovcu dnevno se sašije oko 40 ovakvih zaštitnih maski.

Migranti su u pismu poručili da virus ne pravi razliku između građana i izbeglica, i da svi stojimo jedni uz druge u zajedničkoj borbi protiv koronavirusa.

U saopštenju se podseća da su prihvatni centri u kojima su smešteni migranti opremljeni i funkcionišu zahvaljujući pomoći Evropske unije koja je od 2015. godine, donirala više od 117 miliona evra državnim institucijama, lokalnim samoupravama, međunarodnim organizacijama i organizacijama civilnog društva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU: Migranti u prihvatnim centrima koje je opremila EU pomažu narodu Srbije

Izvor: OkRadio.rs, 05.Maj.2020, 10:25

U prihvatnim centrima, u Bujanovcu i Adaševcima i u azilskom centru u Krnjači, čije funkcionisanje pomaže Evropska unija, migranti šiju zaštitne maske za radnike javnih službi Srbije. U Komesarijatu za izbeglice i migracije kažu da migranti šiju maske od pamučnog platna koje mogu da se iskuvavaju...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.