Mi ćemo uložiti kapacitete

Izvor: B92, 03.Maj.2021, 21:34

"Mi ćemo uložiti kapacitete"

Komesar Evropske unije za susedstvo i proširenje Oliver Varheji izjavio je u Beogradu da će EU uložiti kapacitete da pomogne međustranački dijalog.

"Imali smo uspešnu posetu predsednika Srbije Briselu i uspešne razgovore po tom pitanju. Verujem da smo videli posvećenost da će to biti prioritet. Mi ćemo uložiti kapacitete da pomognemo dijalog i da to bude uspešna prica", rekao je Varheji nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obilaska Insituta Batut.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara o međustranačkom dijalogu u Srbiji i stanju demokratije u slučaju da opet dođe do bojkota izbora, ali je naglasio da je u došao u Srbiju da donese vakcine, a ne da razgovara na tu temu.

Varheji je danas obišao Inistut Batut sa ministarkom Jadrankom Joksimović i šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, a povodom prve isporuke 1.170 vakcina koje su deo donacije od ukupno 651.000 doza koje su namenjene zapadnom Balkanu.

Joksimović je zahvalila na pomoći i naglasila da će Srbija iz tog kontigenta dobiti 36.000 Fajzer vakcina do kraja avgusta.

Precizirala je da je Srbija tokom razgovora o preraspodeli vakcina iz tog kontigenta tražila da kao najveća zemlja dobije proporcionalno najviše vakcina, ali da je imala razumevanja za manje zemlje, jer su vakcine namenjene prvenstveno zdravstvenim radicima od kojih su mnogi u regionu još nevakcinisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Varhelji: EU će pomoći da međustranački dijalog bude uspešan

Izvor: RTS, 03.Maj.2021

Komesar Evropske unije za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji rekao je da će EU uložiti kapacitete da pomogne međustranački dijalog kako bi to bila uspešna priča. . "Imali smo uspešnu posetu predsednika Srbije Briselu i uspešne razgovore po tom pitanju. Verujem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.