Merkelova: Nemačka želi da VB ostane što bliža EU

Izvor: B92, 25.Sep.2018, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: Nemačka želi da VB ostane što bliža EU

Berlin -- Nemačka želi takav sporazum o Bregzitu koji će Veliku Britaniju zadržati što je moguće bliže Evropskoj uniji, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Merkel je, u obraćanju studentima u Hanoveru, rekla da postoji mogućnost da Britanija plati da bi i dalje učestvovala u pojedinačnim programima EU, kao što je šema programa Unije za razmenu studenata "Erazmus", ali da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ključna pitanja, kao što je granica u Irskoj i dalje komplikovana.

"Želimo što je manje moguće nedostataka (od Bregzita). Bili bismo srećni ako bi Britanija želela da plati nastavak učešća u programu 'Erazmus', a želimo i da načini transporta robe budu što je manje moguće komplikovani", navela je Merkel.

Nemačka kancelarka je istakla da je važno da se Bregzit sprovede prijateljski, preneo je Rojters.

"Želimo da odnos bude koliko je god moguće prijateljski i blizak, blizak onoliko koliko to Britanci žele", kazala je Merkel.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Njemačka želi da Britanija ostane što bliža Uniji

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2018

BERLIN - Njemačka želi takav sporazum o Brexitu koji će Veliku Britaniju zadržati što je moguće bliže Evropskoj uniji, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.