Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: EU će predstaviti zajednički stav povodom napada na Skripalja

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će Evropska unija predstaviti zajednički stav povodom napada nervnim agensom na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku u Engleskoj, a za koji britanska premijerka Tereza Mej krivi Rusiju.


„Veoma ozbiljno ćemo shvatiti nalaze britanske vlade. Predstavićemo zajednički stav EU“, rekla je Merkelova nemačkoj televiziji ARD, prenosi Rojters.


Ona je, međutim, napomenula da, bez obzira na nalaze britanske vlade, ne mogu da se prekinu svi kontakti.


„Još moramo da razgovaramo sa Rusima uprkos svim razlikama u mišljenju“, rekla je Merkelova.

Tanjug

Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Nemačka neće bojkotovati Svetsko prvenstvo

Izvor: N1 televizija, 16.Mar.2018, 17:36

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je mogućnost da fudbalska reprezentacija Nemačke bojkotuje prvenstvo sveta u Rusiji, kako bi iskazala solidarnost sa Velikom Britanijom...Merkel je istakla da će se o odgovoru Evropske unije na trovanje bivšeg ruskog i britanskog špijuna i njegove ćerke,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.