Mekalister ponovo na čelu spoljnopolitičkog odbora EP

Izvor: Beta, 11.Jul.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister ponovo na čelu spoljnopolitičkog odbora EP

Poslanik Evropskog parlamenta i dosadašnji izvestilac za Srbiju, Nemac Dejvid Mekalister ponovo je izabran za predsednika spoljnopolitičkog odbora tog parlamenta.Mekalister je član nemačke vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i konzervativne Evropske narodne parije (EPP) u Evropskom parlamentu. Predsednici i potpredsednici odbora biraju se na mandat od dve i po godine.Izvestioci za zemlje Zapadnog Balkana u novom sazivu Evropskog parlamenta treba da budu izbrani u septembru.Za prvog potpredsednika Odbora za spoljnu politiku izabran je Vitold Jan Vašikovski iz vladajuće poljske partije Prava i pravde i grupe Evropskih konzervativaca i reformista (ECR).Mekalister je povodom izbora putem tvitera zahvalio na ukazanom poverenju i naveo da će u godinama koje dolaze zadatak biti "da se zajednička spoljna i bezbednosna politika EU nadpartijski osnaži".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mekalister ponovo izabran

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2019

Poslanik Evropskog parlamenta i dosadašnji izvestilac za Srbiju, Dejvid Mekalister ponovo je izabran za predsednika Spoljnopolitičkog odbora tog parlamenta. Mekalister je član nemačke vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i konzervativne Evropske narodne parije (EPP) u Evropskom parlamentu....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mekalister ponovo na čelu spoljnopolitičkog odbora

Izvor: Danas, 11.Jul.2019

Poslanik Evropskog parlamenta i dosadašnji izvestilac za Srbiju, Nemac Dejvid Mekalister ponovo je izabran za predsednika spoljnopolitičkog odbora te institucije. Članak Mekalister ponovo na čelu spoljnopolitičkog odbora se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.