Mekalister: Brzina pristupanja EU zavisi od primene reformi

Izvor: BKTV News, 04.Jul.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister: Brzina pristupanja EU zavisi od primene reformi

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister pozdravio je ponovljenu opredeljenost predsednika Srbije Aleksandra Vučića da zemlju vodi ka članstvu u EU.

On je dodao da brzina pristupanja tom članstvu zavisi od napretka zemlje u primeni reformi.

Predsednik Vučić je juče u Briselu zatražio od evropskih zvaničnika ubrzanje procesa pristupanja Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << EU kako bi građani Srbije dobili jasnu perspektivu i cilj ulaska u EU.

Brnabić za BBC: Vučić se ranije nije mešao u moj rad, očekujem da će i sada biti tako

”EU je uvek bila vrlo jasna u stavu da Srbija ima evropsku budućnost. Pozdravljam ponovljenu opredeljenost predsednika Aleksandra Vučića da zemlju vodi ka strateškom cilju ulaska u EU. Reformski napori Srbije već za rezultat imaju otvaranja 10 poglavlja u pristupnim pregovorima kao i dovođenje investicija u zemlju važnih za privredni rast i zapošljavanje", rekao je Mekalister, koji je i predsednik Spoljnopolitičkkog odbora EP.

Mekalister je na pitanje o mogućnosti Srbije da ubrza svoj put ka članstvu u EU rekao da to zavisi od napretka zemlje u primeni reformi.

Vučić u Briselu od Mogerini tražio ubrzan pristup Srbije EU

Mekalister nije odgovori na pitanje da li u ovom trenutku neko u EU može Srbiji da garantuje vremenski okvir ulaska u članstvo.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.