Mejova optužila države EU da se udružuju protiv Britanije zbog „bregzita“

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mejova optužila države EU da se udružuju protiv Britanije zbog „bregzita“

Britanska premijerka Tereza Mej optužila je preostalih 27 država-članica Evropske unije da se udružuju protiv Britanije zbog „bregzita“, nakon što je nemačka kancelarka Angela Merkel poručila da Ujedinjeno Kraljevstvo ne bi trebalo da ima iluzije oko procesa izlaska iz tog bloka.

„Možemo sada da vidimo koliko će teški ovi pregovori biti s vremena na vreme. Naši protivnici već pokušavaju da poremete pregovore, u isto vreme kada se 27 evropskih zemalja udružuje protiv nas“, rekla je Mejova u Lidsu, na severu Engleske.

Britanska premijerka smatra da takav pristup „može značiti samo jedno — nesigurnost ii nestabilnost“, preneo je AFP.

Merkelova je ranije juče poručila Britaniji da se okane „iluzija“ da će imati ista prava kao članica EU nakon što napusti blok.

„To je možda jasno samo po sebi, ali ja to moram da kažem zbog toga što neki ljudi u Britaniji imaju iluzije u ovom momentu“, rekla je Merkelova.

Tanjug

Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.