Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mejova: Britanija čvrsta u nameri da završi proces izlaska iz EU

Premijerk Velike Britanije Tereza Mej zatražila je od EU da prenese datum „bregzita“ sa 12. aprila na 30. jun 2019. godine nakon što je parlament odbio da usvoji vladin predlog Sporazuma sa EU, navodi se u pismu Tereze Mej šefu Evropskog savete Donaldu Tusku.
„Informišem EU da Velika Britanija traži još jedno prenošenje datuma ’bregzita‘. Britanija predlaže da se završi proces 30. juna 2019. godine. Britanija je čvrsta u nameri da završi proces izlaska iz EU“, navodi se u pismu Mejove. Ona je izrazila žaljenje što parlament još uvek nije usvojio tekst sporazuma o „bregzitu“. Premijerka je uverila Tuska da Britanija neće učestvovati u izborima za Evropski parlament.    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.